Advocaat kinderalimentatie, deskundig en invoelend

Kinderalimentatie is een complex onderwerp, dat de relatie tussen u en uw ex onder hoogspanning kan zetten. Zoekt u een advocaat om de kinderalimentatie te regelen bij een scheiding? Wilt u de hoogte van het alimentatiebedrag wijzigen? Of moet uw ex worden gedwongen de afspraken na te komen? Dan is het verstandig een advocaat in de arm te nemen. De advocaat kinderalimentatie annex familierechtadvocaten van Henkelman • Van Nimwegen hebben veel ervaring op dit vlak. Neem vrijblijvend contact op.

Een belangrijk maar precair onderwerp

Heeft u kinderen en bent u gescheiden? Dan zorgt kinderalimentatie ervoor dat de ouders naar draagkracht bijdragen in de kosten van het levensonderhoud van de kinderen. Naast een belangrijk is het ook een precair onderwerp. Er wordt vaak over geprocedeerd en het brengt gemakkelijk een verstoring in de relatie tussen de ouders met zich mee. Voor kinderen is het behoorlijk schadelijk als hun ouders strijden, ook als het om geld gaat.

Een goede advocaat kan voor een correcte en eerlijke alimentatieberekening zorgen én de angel uit het conflict halen. De gemaakte afspraken worden nauwkeurig vastgelegd. Zo weet iedereen precies waar hij aan toe is en kunt u toekomstige geschillen voorkomen.

Advocaat kinderalimentatie Groningen

Complexe materie

Kinderalimentatie is complexe materie. Bij de berekening wordt onder meer gekeken naar de behoefte van het kind, de draagkracht van de ouders, de hoogte van het kindgebonden budget en de mate waarin er omgang plaatsvindt met beide ouders. Plus: welke zaken vallen onder de kinderalimentatie? En hoe worden de buitengewone kosten verdeeld? Binnen deze kaders moet een eerlijke en evenwichtige oplossing worden gecreëerd. Alimentatierekenen is dus een vak apart, waarbij ingewikkeld rekenwerk hand in hand moet gaan met oog voor alle menselijke aspecten.

Wanneer heeft u (mogelijk) een advocaat kinderalimentatie nodig?

Gaat u scheiden, dan heeft u sowieso een advocaat nodig. Of u nu kiest voor een ‘traditionele’ familierechtadvocaat, een mediator echtscheiding of een advocaat voor een overlegscheiding: de kinderalimentatie moet hoe dan ook geregeld worden. Een advocaat in de arm nemen is ook verstandig als u de hoogte van het alimentatiebedrag wilt wijzigen, bijvoorbeeld omdat u gaat hertrouwen of meer dan wel minder gaat verdienen. Tot slot kan een advocaat(-mediator) u helpen als uw ex de alimentatieafspraken niet nakomt, bijvoorbeeld via mediation of een procedure bij de rechter.

Advocaat kinderalimentatie

Altijd een eerlijke en evenwichtige oplossing

Henkelman • Van Nimwegen is expert in het familierecht, onze drie advocaten zijn een groot deel van de week bezig met echtscheidingen en alles daaromheen. Bij kinderalimentatie staat een correcte en eerlijke berekening bij ons altijd voorop, waarbij we kijken naar de belangen van alle betrokkenen. De oplossing moet bovendien recht doen aan het welzijn van het kind.

Tot slot zetten wij onze uitgebreide ervaring en uitstekende communicatievaardigheden in om de relatie tussen de ouders zo harmonieus mogelijk te houden. Alleen op deze manier kan een oplossing immers écht toekomstbestendig worden.

Duidelijkheid en menselijkheid

Kinderalimentatie is een emotioneel kruitvat. Wij begrijpen dat als geen ander en besteden ook veel aandacht aan de menselijke kant van het verhaal. Onze advocaten kinderalimentatie en mediators zijn invoelend, bereikbaar en betrokken, maar ook zeer ervaren en deskundig.

Kinderalimentatie Groningen

Over Henkelman • Van Nimwegen

Henkelman • Van Nimwegen is een kleinschalig en professioneel advocatenkantoor in Groningen en Delfzijl (met een bezoekadres in Winschoten). Onze familierechtadvocaten en -mediators richten zich uitsluitend op het familierecht, waarbij de onderwerpen echtscheiding en alimentatie een grote rol spelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en onze kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.