Omgang kinderen na scheiding

De periode na uw scheiding is lastig: u bent geen partners meer, maar nog wel ouders. Kinderen houden het recht om met hun ouders om te gaan. Een goede omgangsregeling is met name van belang voor uw kind. Als u alles goed regelt, heeft u er zelf ook veel profijt van. Komt u niet met uw ex-partner op één lijn? Dan kunt u de rechter met hulp van de advocaten van Henkelman • Van Nimwegen vragen om een omgangsregeling vast te stellen. Neem vrijblijvend contact op als u meer wilt weten.

Nieuw evenwicht in uw relatie als ouders

Wanneer uw relatie voorbij is en u kinderen heeft, blijven zij het recht houden om met u (en de andere ouder) om te gaan. Voor kinderen is dit een lastige periode, maar voor u ook. U bent geen partners meer van elkaar, maar wel nog steeds mede-ouder. Het kan spannend en uitdagend zijn om een nieuw evenwicht in uw relatie als ouders te vinden. Onze advocaten hebben daarom ook oog voor de emotionele kant van het verhaal.

Een omgangsregeling vaststellen

Hoe gaan u, uw ex-partner en de kinderen met elkaar om? Dat wordt vastgelegd in de omgangsregeling, die moet worden opgenomen in het verplichte ouderschapsplan. Zowel ouders als kinderen hebben profijt van een solide omgangsregeling. Komt u er niet uit met uw ex-partner? Dan kunt u de rechter, met hulp van onze advocaten, vragen om een omgangsregeling vast te stellen.

Is uw kind 12 jaar of ouder, dan vraagt de rechter ook naar zijn of haar mening. Een kind hoeft niet te kiezen tussen zijn ouders; de rechter wil vooral zien hoe het met uw kind gaat. De verantwoordelijkheid voor omgang en de afspraken die voor en over het kind moeten worden gemaakt liggen hierbij nooit bij het kind, maar altijd bij de ouders.

Ouders die nooit getrouwd zijn

Bent u als ouders nooit met elkaar getrouwd? Ook dan kunt u een omgangsregeling aan de rechter vragen. Dit kan zelfs als de ouder die de regeling aanvraagt geen gezag heeft over de betreffende kinderen. Volgens de wet heeft ook een ouder die geen gezag heeft de plicht tot omgang met zijn of haar kinderen.

Een gespecialiseerde advocaat

Komen u en uw ex-partner er onderling niet uit? Dan is het raadzaam om een gespecialiseerde advocaat in de arm te nemen. Een advocaat die niet alleen alle juridische ins en outs kent, maar die ook feilloos aanvoelt hoe de zaak vanuit menselijk oogpunt het beste kan worden opgelost. Onze doorgewinterde familierechtadvocaten mr. Edwin Henkelman en mr. Eveline van Nimwegen staan u graag bij.

Vrijblijvende kennismaking

De advocaten en mediators van Henkelman • Van Nimwegen kunnen u bijstaan in kwesties rondom omgang. Komt u uit de regio Groningen, Delfzijl en Winschoten en wilt u vrijblijvend kennismaken met mr. Edwin Henkelman of mr. Eveline van Nimwegen? Neem gerust contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen.