Dé scheidingsmediator in Groningen

Linksom of rechtsom, een echtscheiding is áltijd ingrijpend. Kinderen, alimentatie, boedelverdeling: door dit soort zwaarwichtige aspecten is het van groot belang dat u uw scheiding goed afhandelt. Mediation levert in de regel de beste uitkomsten op voor iedereen. De scheidingsmediators in Groningen annex familierechtadvocaten van Henkelman • Van Nimwegen in Groningen en Delfzijl (met een bezoekadres in Winschoten) combineren juridische expertise met een menselijke aanpak. Neem vrijblijvend contact op.

Mediation: de grootste kans op de beste uitkomst

Bij mediation heeft u niet ieder een eigen advocaat, zoals bij een traditionele echtscheiding. In plaats daarvan gaat u onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar (de scheidingsmediator) samen op zoek naar de best mogelijke uitkomst voor iedereen. Ook – of beter nog: vooral – voor de kinderen.

Scheidingsmediator Groningen

De voordelen van mediation

Deze manier om uw echtscheiding af te wikkelen heeft onder meer de volgende voordelen:

Een scheidingsmediator die ook advocaat is

Mr. Edwin Henkelman en mr. Eveline van Nimwegen zijn naast scheidingsmediator ook familierechtadvocaat. Daardoor beschikken ze over diepgaande en actuele kennis: een advocaat is immers verplicht zich continu bij te scholen. Met name zaken als boedelverdeling, alimentatie en pensioenrechten zijn complex in juridische (en financiële) zin. Tot slot is een advocaat-mediator ook efficiënt: u heeft namelijk geen aparte advocaat nodig om het echtscheidingsconvenant uiteindelijk in te dienen bij de rechtbank.

Persoonlijke aanpak en aandacht voor emoties

U gaat door een verschrikkelijk moeilijke periode. Dus wilt u niet alleen een professional die voor u werkt, maar die ook echt náást u staat. Meedenken, doorpakken, bereikbaarheid, to the point: het zijn belangrijke trefwoorden voor ons.

Bovenal staan wij voor een warmmenselijke aanpak. Een echtscheiding is een emotionele reis. Onze omgang met zowel cliënten als wederpartijen is collaboratief, communicatief en respectvol. Alle emoties, wensen en zorgen – van iedere belanghebbende – krijgen bij ons de ruimte. Daardoor zijn onze scheidingsmediators de optimale gids om u naar een volgend levenshoofdstuk te leiden.

Mediation in ietwat andere vormen

Uniek in de provincie Groningen: bij Henkelman • Van Nimwegen kunt u ook terecht voor vier varianten op echtscheidingsmediation.

1. Overlegscheiding: overleggen met ieder een eigen advocaat

Mediation is niet altijd wenselijk. Is er bijvoorbeeld geen evenwicht tussen de partners op het vlak van kennis, emoties of macht óf bestaat er behoefte aan eenzijdig overleg met een advocaat? Dan kan overlegscheiding (‘collaborative divorce’) ideaal zijn. U heeft dan ieder een eigen advocaat; zij werken niet tegen maar mét elkaar. Ook zijn er andere professionals (bijvoorbeeld op financieel of pedagogisch vlak) betrokken om alle ingewikkelde facetten zo goed mogelijk te regelen. Binnen ons kantoor is Edwin Henkelman opgeleid tot overlegscheidingsadvocaat.

2. Co-mediation

Bij co-mediation heeft u allebei een eigen scheidingsmediator, waardoor u en uw ex-partner eenzijdig kunnen overleggen met een expert. De twee mediators, in ons geval Edwin Henkelman en Eveline van Nimwegen, werken samen en bundelen hun expertise om sneller tot een beter akkoord te komen.

3. Beperkte overlegscheiding

De simpele overlegscheiding kunt u zien als een ‘overlegscheiding light’. Onze advocaten annex mediators staan allebei één van de ex-partners bij. Het verschil ten opzichte van een overlegscheiding: er worden geen externe deskundigen ingeschakeld.

4. Bindend scheidingsadvies

Loopt u vast in het mediationtraject? Dan kunt u samen met uw ex een bindend scheidingsadvies vragen aan ons kantoor.

Scheidingsmediators Groningen

Over Henkelman • Van Nimwegen

Henkelman • Van Nimwegen is een kleinschalig en professioneel advocatenkantoor in Groningen en Delfzijl (met een bezoekadres in Winschoten), dat zich uitsluitend richt op familierecht.

Onze scheidingsmediators annex familierechtadvocaten Edwin Henkelman en Eveline van Nimwegen zijn zeer deskundig, betrokken en bereikbaar. In de loop der decennia hebben zij in talloze echtscheidingen opgetreden als mediator. Hoe u het ook wendt of keert, een scheiding blijft altijd vervelend. Maar wij zorgen in ieder geval voor het best mogelijke resultaat én een zo prettig mogelijke afwikkeling.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en onze kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.