Kosten

Wat kosten de advocaten en mediators van Henkelman • Van Nimwegen? Dat hangt ervan af. We werken met een uurtarief, maar vaste prijsafspraken zijn ook mogelijk. Daarnaast moet u rekening houden met o.a. de kosten van de rechtbank. Neem vrijblijvend contact op voor informatie over onze kosten.

Onze kosten: afhankelijk van uw situatie

Onze kosten zijn niet voor iedereen hetzelfde. Bovendien duren procedures soms wat langer en soms wat korter. Wij werken op basis van een uurtarief. Maar ook gefinancierde rechtsbijstand (via de Raad voor Rechtsbijstand) of vaste prijsafspraken behoren tot de mogelijkheden. Naast de advocaatkosten moet u rekening houden met onder meer de kosten van de rechtbank (‘griffierecht’).

Meer informatie over de hoogte van het griffierecht vindt u bij de Raad voor de Rechtspraak.

overeenkomst ondertekenen
Scheidingsmediator Groningen

Transparantie en maatwerk in de kosten

Transparantie en maatwerk in onze kosten staan bij ons voorop. Bij onze eerste kennismaking bespreken wij het kostenplaatje daarom met u. Daarnaast heeft u altijd real-time inzage in de kosten via uw klantportaal. Ook kunt u met ons een vaste prijs afspreken voor een procedure, zodat u op voorhand zekerheid en duidelijkheid heeft over de door u te maken kosten.

Gefinancierde rechtsbijstand aanvragen

Vermoeden we dat u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand? Dan vragen wij bij de Raad voor Rechtsbijstand een ‘toevoeging’ voor u aan, waardoor u het grootste deel van de advocaatkosten niet zelf hoeft te betalen. De Raad beslist op basis van uw inkomen en vermogen. Een toevoeging is dus een goedkope manier voor het inschakelen van een advocaat.

U betaalt nog slechts een eigen bijdrage. Hoe hoog die bijdrage is? Dat is afhankelijk van uw inkomen: momenteel minimaal € 333,00 en maximaal € 923,00 per procedure, na aftrek van een te verkrijgen korting middels een doorverwijzing via het Juridisch Loket. De eigen bijdrage is eenmalig en wordt opgelegd onder bepaalde voorwaarden. Na afloop van de procedure beslist de Raad op basis van het resultaat of u al dan niet definitief voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt.

Let op: vanwege de disproportionele tijdsinvestering vragen wij helaas geen toevoegingen meer aan voor ondernemers. Vooraf overleggen we met u over de werkzaamheden en geven we een indicatie van de kosten, zodat u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Rechtsbijstandsverzekering

Een groeiend aantal rechtsbijstandsverzekeraars vergoedt kosten die worden gemaakt voor geschillen binnen het personen- en familierecht. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Dan heeft u het recht om zelf een advocaat te kiezen. Dit wordt ook wel ‘vrije advocaatkeuze’ genoemd.

Henkelman • Van Nimwegen kan u bijstaan als uw rechtsbijstandsverzekeraar de afhandeling van het geschil vergoedt. U kunt dan aan uw verzekeraar verzoeken uw zaak aan ons uit te besteden. Voor vergoeding van kosten voor mediation eisen verzekeraars vaak dat mediators vFAS- of MFN-gecertificeerd zijn. Onze mediators voldoen aan deze voorwaarden.

Verschotten

Voor de uitvoering van de opdracht bent u zogenaamde ‘verschotten’ verschuldigd. Die bestaan uit kosten die we voor u hebben voldaan (zoals griffierecht, reis- en verblijfskosten, deurwaarderskosten en kosten van ingeschakelde derden).

Kantoorkosten

Henkelman • Van Nimwegen | Familierecht Advocaten & Mediators hanteert een percentage van 5% aan kantoorkosten.

Wist u dat?

Erfrecht papieren

Vrijblijvende kennismaking

De advocaten en mediators van Henkelman • Van Nimwegen kunnen u bijstaan in kwesties rondom het familierecht. Komt u uit de regio Groningen, Delfzijl en Winschoten en wilt u vrijblijvend kennismaken met mr. Edwin Henkelman of mr. Eveline van Nimwegen? Neem gerust contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen.