Beperkte overlegscheiding

Bij een beperkte overlegscheiding heeft u allebei een advocaat van ons kantoor, wat laagdrempelig en voordelig is. Net als bij een reguliere overlegscheiding worden de voordelen van mediation gecombineerd met het feit dat u beiden een eigen advocaat heeft, alleen schakelen we bij de beperkte overlegscheiding geen coach of psycholoog in. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is een beperkte overlegscheiding?

Een beperkte overlegscheiding werkt in grote lijnen hetzelfde als een overlegscheiding. Daarbij werken de advocaten van beide ex-partners samen met als doel een win-winsituatie te creëren. Ze hebben oog voor de belangen van beide partijen, maar kunnen iets partijdiger zijn dan bij normale mediation. Op deze manier kunnen ze toekomstbestendige oplossingen creëren en vechtscheidingen voorkomen.

Bij een reguliere overlegscheiding wordt er een gedragsdeskundige zoals een coach of psycholoog bij de zaak betrokken, maar bij een beperkte overlegscheiding is dat niet het geval.

Ouderlijk gezag aanvragen

Zo werkt een beperkte overlegscheiding

Bij een beperkte overlegscheiding krijgen u en uw ex-partner allebei een eigen advocaat van ons kantoor. De dossiers worden gescheiden: we maken voor u allebei een dossier aan. Onze advocaten kunnen onderling spreken over de wensen, uitdagingen en zorgen die er zijn. Echter: wat u vertrouwelijk wilt bespreken met uw advocaat, blijft ook echt vertrouwelijk. Natuurlijk maken we hierover goede afspraken met u.

Eventueel kan afgesproken worden dat er een gedragsdeskundige aanschuift. Goed om te weten: bij een beperkte overlegscheiding leggen we, net zoals bij een reguliere overlegscheiding, vast dat de beide advocaten niet meer voor hun cliënt mogen werken wanneer u niet tot een akkoord komt met uw ex-partner. In zo’n geval verwijzen we u door naar een eigen advocaat.

De voordelen van een beperkte overlegscheiding

Een beperkte overlegscheiding is met name geschikt als één van de partijen een eigen advocaat wilt en/of er een verschil in kennis is, bijvoorbeeld omdat één van de partners altijd de financiën heeft afgehandeld tijdens het huwelijk.

Voor deze vorm van geschillenbeslechting gelden ongeveer dezelfde voordelen als voor de reguliere overlegscheiding:

Scheidingsmediators Groningen

Vrijblijvende kennismaking

Komt u uit de regio Groningen, Delfzijl en Winschoten en wilt u vrijblijvend kennismaken met mr. Edwin Henkelman of mr. Eveline van Nimwegen, dan wel een half uur proefdraaien voor een beperkte overlegscheiding? Neem gerust contact met ons op.